Jorba commemora el 8M amb un programa especial d’activitats

Dimarts, 29 de març de 2022 a les 17:00

Jorba va celebrar el Dia Internacional de les Dones amb un complet programa d’activitats. La commemoració es va encetar el mateix dimarts 8 de març amb la lectura del manifest al Centre de Dia a les 7 de la tarda. A continuació, va tenir lloc un taller d’autodefensa feminista obert a tothom, una sessió especial del curs que té lloc cada dimarts i que va comptar amb noves participants interessades a realitzar el curs.

El següent acte va ser el diumenge 13 amb el concert “Cançons de dones” amb Rosa Zaragoza, un recull de cançons de dones per reforçar l’autoestima i la saludable connexió amb la naturalesa salvatge. El públic va gaudir d’unes lletres i missatges que ajuden en processos vitals com l’embaràs, el part i el postpart.

I finalment, el dimarts 23 a les sis de la tarda, al Centre de Dia va tenir lloc el taller dinàmic per a dones “Recuperació de la memòria històrica de les dones. Un viatge en clau feminista per la història. A través d’un “viatge per la història”, distribuït en quatre moments històrics, les participants van anar descobrint i/o recordant el paper i rols que han tingut les dones, als diferents àmbits i al llarg del temps, tot fent una reflexió extensa sobre com han canviat els temps i en l’actualitat tot allò que encara queda per assolir a través d’un taller intergeneracional.

Tots els actes han estat organitzats pel Departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Jorba i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La regidora d’Igualtat de Jorba, Sílvia Escura, explicava que “ha estat un 8 de març molt participatiu amb actes de contingut de qualitat i per a tots els públics. Esperem que sempre sigui 8 M i que cada dia sigui un pas endavant en la lluita per la igualtat”.

Darrera actualització: 29.03.2022 | 17:08

Imatges