Entitats i associacions

La vitalitat comunitària i associativa d’un poble es reflecteix directament en la vitalitat i la capacitat d’organització de les seves entitats.
Les entitats sense ànim de lucre formalment constituïdes a Jorba, són les següents:

UNIÓ JOVENTUT JORBENCA

És una entitat amb 86 socis i sòcies i és propietària del local “El Cafè”, que és el principal centre de lleure i de relació social del nucli de Jorba. Lloc de lectura de premsa, partides de dòmino i cartes, la seva sala acull representacions teatrals, activitats com ara la festa de la gent gran, el festival de Nadal i el carnestoltes organitzats per l’AMPA, i altres celebracions com ara Sant Joan, la castanyada o bé cap d’any. 93 807 80 29.

CENTRE AGRÍCOLA SANT GENÍS

És una entitat amb 63 famílies associades i té el local que actua com a autèntic “centre cívic” del nucli de Sant Genís, organitzant al llarg de l’any nombroses activitats com ara festes, cursets, tallers, etc. 93 809 40 75

ASSOCIACIÓ DE GENT GRAN DE JORBA

L’associació compta amb més de 150 socis i sòcies i organitza activitats de manteniment intel.lectual (taller de memòria), activitats de voluntariat d’ajuda mútua (transport, acompanyament, xocolatada per a la mainada, etc.) i de lleure (excursions, festes, etc.) adreçades a la gent gran del municipi. 93 807 81 25

ASSOCIACIÓ DE MARES I PARES D’ALUMNES DEL CEIP JORBA

Un total de 33 famílies són sòcies d’aquesta entitat, que s’encarrega d’organitzar les activitat extraescolars i algunes activitats festives per als alumnes de l’escola de Jorba. L’AMPA compra material escolar, organitza classes d’anglès, de mecanografia, de natació i de diversos esports, així com un servei d’atenció d’infants al matí abans de l’hora d’entrada a l’escola. 93 809 40 02

UNIÓ ESPORTIVA JORBA

És el club esportiu del municipi, amb molts anys d’història. Actualment disposa d’un equip de futbol federat que participa en el campionat regular de segona regional catalana. Compta amb 110 socis i la seva participació en competicions oficials projecta el nom i la imatge del municipi arreu de la comarca i comarques properes. 93 809 40 27

SOCIETAT DE CAÇADORS DE JORBA

Entitat amb 20 associats, d’octubre a febrer realitzen una vintena de sortides de caça, incidint positivament en la regulació de la fauna salvatge del municipi, bàsicament del porc senglar. 93 809 40 71

AGRUPACIÓ DE DEFENSA FORESTAL DE JORBA

L’Agrupació de Defensa Forestal de Jorba és una associació sense ànim de lucre, constituïda als anys vuitanta pels propietaris forestals de Jorba i l’ajuntament.

Desenvolupa les tasques de prevenció i participació en l’extinció d’incendis al nostre municipi i és gestionada pel personal de l’ajuntament.

Disposa d’un tot terreny amb cuba d’aigua de 500 litres i una cuba per a tractor de 4.000 litres.

Anualment, i a través de subvencions, porta a terme tasques d’arranjament de camins forestals del municipi, i s’equipa amb mitjans necessaris per a les tasques de prevenció i extinció d’incendis.

Una de les claus de l’èxit de les ADF en les seves actuacions en cas d’incendi, és la ràpida presència d’un elevat nombre de voluntaris/àries, fet que s’ha demostrat fonamental per aconseguir l’extinció dels incendis abans que tinguin una gran extensió.

A part de la junta directiva de l’agrupació, aquesta compta amb unes 15 persones voluntàries. Per formar part de l’agrupació com a voluntari/ària cal sol.licitar-ho a l’ajuntament.

ESPAI JUGA JORBA
creada el gener de 2012, té com a finalitat oferir un punt de trobada per als nens i les famílies durant els mesos en els quals al carrer hi fa més fred. La proposta, destinada a totes les famílies del poble i de la comarca, és que durant els mesos de novembre a març es disposi d’un lloc adequat on jugar, compartir i aprendre.

Destinat a nens i nenes de 0 a 6 anys per que puguin gaudir d’una estona de joc i esbarjo, acompanyats dels seus pares. Els propis pares i mares participaran en el joc dels nens i nenes, creant un espai de joc familiar.

  • No s'han trobat resultats.
Darrera actualització: 25.04.2018 | 14:45
Darrera actualització: 25.04.2018 | 14:45