Entitats i associacions

La vitalitat comunitària i associativa d’un poble es reflecteix directament en la vitalitat i la capacitat d’organització de les seves entitats.
Les entitats sense ànim de lucre formalment constituïdes a Jorba, són les següents:

 

AGRUPACIÓ DE CAÇADORS DE JORBA

Societat amb uns 15 associats aproximadament, realitzant de setembre a març sortides de caça al municipi, regulant així la fauna salvatge.

 

AGRUPACIÓ DE DEFENSA FORESTAL DE JORBA

 L’Agrupació de Defensa Forestal de Jorba és una associació constituïda als anys vuitanta pels propietaris forestals de Jorba i és gestionada per l’Ajuntament. Actualment consta d’uns 50 propietaris aproximadament.

Desenvolupa tasques per la defensa forestal contra els incendis i protecció del medi natural. És gestionada pel personal e l’Ajuntament.

Disposa d’una pick up amb 400 litres d’aigua i una cuba de 4.000 litres.

Es pot  contactar amb aquesta agrupació a l’Ajuntament de Jorba, carrer Major, 2. El seu telèfon de contacte és el 938 09 40 00.

A part de la junta directiva de l’agrupació, aquesta compta amb unes 15 persones voluntàries. Per formar part de l’agrupació com a voluntari/ària cal sol·licitar-ho a l’ajuntament.

 

UNIÓ ESPORTIVA JORBA

 Entitat amb uns 50 associats i que el seu objectiu principal és fomentar l’esport al municipi. És un club de poble i pel poble amb gent que té ganes de jugar a futbol i passar-s’ho bé.

A més dels entrenaments i els partits, organitza activitats lúdiques per als socis, sòcies i jugadors.

Disposa d’una pàgina web on es pot trobar tota la informació referent a l’entitat: www.uejorba.blogspot.com .

Es pot seguir a l’instagram @ue.jorba i al twitter @uejorba on es pot trobar més informació.

El seu local social està a Av. Canaletes s/n. El telèfon de contacte és 663 02 27 67 (Sr. Roger Domènech).

Tothom  està convidat a veure els partits al Municipal el Puig, els dissabtes a les 17:30 hores. 

La quota de soci és de 20 euros anuals, donant al mateix temps un petit obsequi.

 

CENTRE AGRÍCOLA DE SANT GENÍS DE JORBA

Entitat amb 56 famílies associades l’any 2020. 

Els seus principals objectius són: esdevenir com a centre de referència cultural i social del nucli de Sant Genís, teixir vincles entre el veïnat, fomentar la vida social del nucli i promoure actes i activitats.

Du a terme diverses activitats durant l’any que s’organitzen des de la junta del Centre Agrícola i es compta amb la col·laboració de totes les persones que en són sòcies. Els actes i activitats poden variar segons les demandes i necessitats dels associats i algunes de les més destacades són: carnaval, arrossada, Sant Joan, Festa Major, cantada de nadales.

Es pot contactar amb aquesta associació al C/ Carrerada, 20. 

Només les persones que tinguin domicili a Sant Genís, poden ser admeses com a socis/es de l’associació. La quota d’associat és de 50 € anuals que es paguen durant la Festa Major de Sant Genís. La quota d’entrada a l’associació és de 70 € el primer any.

 

ASSOCIACIÓ GENT GRAN DE JORBA

 Aquesta associació té al voltant de 300 socis de diferents municipis: Jorba, Igualada, l’Espelt, Santa Margarida de Montbui, Sant Martí de Tous, Vilanova del Camí, Carme... 

El principal objectiu és estar al servei dels associats.

Realitza diferents activitats: bingo, anglès, excursions culturals, sortides al teatre... També celebra diverses festes tradicionals (castanyada, Concert de Nadal,...) i disposa de servei de podologia.

El seu local social està al C/ de la Sort, 11 de Jorba. Els telèfons de contacte són 638 47 68 16 (Sra. Concepció Soteras) i  609 52 99 60 (Sra. Concepció Solé).

 

CARAMELLES JORBA – SANT GENÍS 

Un dels seus objectius és fomentar i fer arribar als jorbencs i jorbenques la cultura i les tradicions.  Les caramelles de Jorba són centenàries, s’hi viu un ambient molt familiar i està obert a tothom. 

Realitza la cantada de caramelles pels nuclis urbans de Jorba, Sant Genís i per diferents masies que envolten el terme municipal. 

També realitza trobades amb diferents associacions del poble. 

En els darrers anys, conjuntament amb l’Ajuntament de Jorba, han organitzat i recuperat l’Aplec de La Sala.

El seu local social està al C/ de la Sort, 11 de Jorba. S’hi pot contactar a través del correu electrònic caramellesjorba@gmail.com o del telèfon 649 72 48 67 (Sr. Juan Carlos). 

 

AFA ESCOLA GUERAU DE JORBA

 Al voltant de 50 famílies en són sòcies. Pretén construir un projecte que vagi amb sintonia amb l’escola, i desenvolupar activitats diverses per crear espais de trobada entre infants i famílies fora de l’horari escolar, tot organitzant festes, tallers i jocs.

Vetlla pel bon funcionament del menjador i per impulsar diferents activitats extraescolars. També té un servei d’acollida i d’atenció als infants, al matí, abans de l’hora d’entrada a l’escola.

La quota és de 50 € per família i curs escolar.

Disposa d’una pàgina web on es pot trobar la informació de l’associació: http://afagueraudejorba.com

El seu local social està al C/ de les Eres, 15 de Jorba. S’hi pot contactar a través del correu electrònic ampa.ejorba@gmail.com

 

ASSOCIACIÓ VIOLES DE RODA DE CATALUNYA

Aquesta associació té al voltant de 30 associats. El seu objectiu és fer difusió, divulgació i ensenyament de la viola de roda a Catalunya, tot organitzant cursos, trobades i activitats sobre la viola de roda.

Disposa d’una pàgina web on es pot trobar informació de l’associació: http://violaderoda.cat

El seu local social està al C/ de la Sort, 11 de Jorba. S’hi pot contactar a través del correu electrònic info@violaderoda.cat

  • No s'han trobat resultats.
Darrera actualització: 08.01.2024 | 15:33
Darrera actualització: 08.01.2024 | 15:33