Bona acollida dels actes de commemoració del 25N a Jorba

Dijous, 15 de desembre de 2022

El passat 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones van tenir lloc a Jorba diferents actes. A la tradicional lectura del manifest, se li van sumar dos actes més que van comptar amb una bona participació de veïns i veïnes.

Així, dimarts 22 de novembre va tenir lloc al Centre de Dia de Jorba una sessió tipus taller de defensa personal organitzat pel grup de dones de la secció d’autodefensa. A l’activitat hi van participar una trentena de persones que es van animar i van sorgir idees per a organitzar més activitats.

Diumenge 24 el Centre de Dia de Jorba va acollir l’obra de teatre “Píndola feminista: Elles” de la companyia Melancòmica Teatre. Es tractava d’un format adaptat de Teatre-Fòrum amb presentació d’escenes i debat/col·loqui posterior, l’activitat a través de l’humor crític pretenia mostrar com els mals anomenats micromasclismes o microviolències no haurien de ser invisibilitzats i normalitzats a través de mostrar escenes sobre les desigualtats del dia a dia entre homes i dones. El debat va ser molt interessant i el públic va participar molt activament.

La regidora d’Igualtat, Silvia Escura, va mostrar la seva satisfacció per la participació del poble en les activitats programades amb motiu del 25N. Escura va explicar que “El 25 de novembre no és una data de celebració, és un dia per a commemorar totes i tots, reflexionant dels motius d'aquesta violència estructural i participant en els actes públics de sensibilització i rebuig que es celebren. És un orgull veure com a Jorba s’ha aconseguit amb escreix”.

Darrera actualització: 15.12.2022 | 09:29