Crida a les empreses que vulguin incorporar personal format en instal·lacions solars

Dilluns, 24 d'octubre de 2022 a les 00:00

Les empreses que van acollir estudiants de l’anterior edició del curs en fan una valoració excel·lent

Aquest mes d’octubre una desena de joves de la Conca d’Òdena ha començat el curs de Muntatge i manteniment de plaques solars fotovoltaiques organitzat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i subvencionat per la Diputació de Barcelona. A més de rebre una formació totalment gratuïta de 150 hores teòrico-pràctiques, els alumnes portaran a terme 60 hores de pràctiques en una empresa de la comarca a finals de novembre.

Com que el sector de les energies renovables viu ara un moment de gran creixement i hi ha una gran mancança de professionals formats, diverses empreses ja s’han interessat a poder acollir alumnes en pràctiques. Tot i així, la Mancomunitat de la Conca d’Òdena fa una darrera crida a les empreses del territori i recorda que la convocatòria per col·laborar es manté oberta fins a el dia 2 de novembre. Només cal que es posin en contacte amb la MICOD al correu concaindustrial@micod.cat i rebran informació sobre les pràctiques no laborals.

Es tracta de la segona edició del curs, i en la primera organitzada el passat mes de març les empreses que van acollir estudiants en pràctiques van quedar molt satisfetes de l’experiència. Des d’Instal·lacions Parera, la gerent Anna Parera afirma: “en fem una valoració excel·lent, el noi que va incorporar tenia molt bona actitud de treball i, gràcies a haver fet el curs previ, venia amb una base de coneixement de materials i procediments a l’hora de treballar. De fet, quan va acabar el període de pràctiques ja el vam incorporar a l’empresa”.

Una valoració similar en fa Jordi Varea, director general de l’empresa igualadina Biorenovables: “estem contents de l’experiència, perquè costa trobar aprenents i l’alumne que vam tenir fent pràctiques ja sabia utilitzar la maquinària i les eines bàsiques, i tenia molt bona predisposició”. En aquest cas, també van fer un contracte laboral a l’alumne, que es va quedar treballant a l’empresa.

Tan Instal·lacions Parera com Biorenovables repetiran l’experiència en aquesta edició del curs, amb la mateixa voluntat de poder incorporar els alumnes un cop finalitzat el període de pràctiques, i recomanen a les empreses que hi participin. Tots dos coincideixen a dir que costa molt trobar personal amb formació especialitzada, i els cursos de la Mancomunitat són una oportunitat per ampliar la plantilla sense haver de començar de zero.

Al curs de muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques, els alumnes reben formació de muntatge de plaques solars i matèries relacionades, com electrotècnia, i muntatge de les instal·lacions mecànic i elèctric i el seu manteniment, a més de formació en prevenció de riscos laborals.

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) organitza diverses formacions gratuïtes adreçades al jovent inscrit a l’atur de la Conca d’Òdena, com ara cursos de Polimanteniment industrial i, com és aquest cas, cursos relacionats amb les energies renovables, i ho fan sempre amb formacions molt orientades a les necessitats de les empreses de la Conca i amb un caràcter eminentment pràctic i orientat a la incorporació dels professionals al mercat laboral.

 

Conca Industrial 4.0

El Programa Conca Industrial 4.0, organitzat per la MICOD i subvencionat per la Diputació de Barcelona, vol ajudar al sector industrial de la Conca d’Òdena a incorporar personal amb el perfil d’aprenent qualificat. Aquest programa vol promoure la competitivitat de les indústries i donar resposta a les seves necessitats tot capacitant a les persones joves, futures treballadores, perquè es puguin dedicar als diferents sectors industrials del territori, que suposen un volum molt important d’empreses, llocs de treball i facturació.

 

La MICOD

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) és una associació formada per 7 municipis de la comarca de l'Anoia, tots ells situats a la Conca d'Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. L’entitat va néixer al 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren, i té com a objectiu unir esforços i recursos per gestionar serveis d'interès comú en diferents àrees com la promoció econòmica, la igualtat de gènere, serveis d'ocupació, formació i inserció i serveis relacionats amb el medi ambient i la mobilitat, entre d’altres.

Darrera actualització: 24.10.2022 | 16:39