El club de lectura dels nens i nenes de l’escola de Jorba complementen l’activitat amb treballs de neteja de l’entorn

Dimecres, 9 de març de 2022 a les 00:00

Els nens i nenes de l’escola Guerau de Jorba es troben un divendres al mes després de classe per comentar conjuntament una lectura. L’última trobada ha estat per parlar de Sunakay, un llibre que no va deixar indiferent a ningú, al revés, va provocar una motivació per la cura pel medi ambient que els ha portat a fer treballs de neteja de l’entorn.

Així, els nens i nenes sempre narren el que pensen del llibre, el que els ha inquietat o encuriosit de la lectura, quins fets els han fet enfadar o somriure. Aquest cop tots tenien en comú una preocupació, el llibre on es narra un futur post-apocalíptic amb un mar sense vida i ple de plàstic no els va semblar tant imaginari com els hi agradaria. Així, aquest cop, l’activitat que acompanya el final de la trobada va ser netejar l’entorn, mitja hora pels voltants del mateix parc on es celebra la reunió van ser suficients per omplir 7 bosses de brossa. Ells sorpresos i una mica enfadats no entenen com la gent pot llençar tantes coses; mascaretes, llaunes i paquets de cigarretes són els residus que més es van recollir. En acabar, els participants es van trobar al centre de la plaça de nou per veure tot el trobat i fer una foto per recordar aquesta trobada del club, espontàniament mentre les famílies preparem els mòbils per fer una instantània els nens i nenes van començar a cridar: NO CONTAMINAR! NO CONTAMINAR!

El club de lectura és una activitat que es crea amb el suport de l’AFA de l’escola i el Bibliobús Montserrat, és una activitat voluntària i gratuïta oberta a tots els lectors de l’escola. A part d’aquesta activitat de foment de la lectura compartida també s’ha coordinat amb el Bibliobús un racó de lectura al menjador de l’escola. L’AFA també fa recomanacions de llibres al seu blog http://afagueraudejorba.com/ crear una comunitat que es relacioni al voltant de la lectura.

Marta Sala, una de les mares responsables de l’AFA, explica que “fomentar la lectura i el respecte per l’entorn és un dels propòsits de les famílies de l’AFA. A part d’això també estem portant a terme trobades per jugar a jocs de taula moderns, així com xerrades i tallers sobre sexualitat infantil”.

Per altre banda l’AFA treballa de forma estretament coordinada amb el innovador projecte pedagògic de l’escola Guerau de Jorba reforçant així la seva visió integradora  i compromesa amb l’entorn i la cultura que els envolta.

Darrera actualització: 09.03.2022 | 09:34

Imatges