El nucli de Sant Genís celebra del 5 al 8 de setembre quatre dies de festa grossa

Dilluns, 2 de setembre de 2019 a les 00:00

El nucli ofereix una programació amb 21 activitats de dijous a diumenge que conviden a gaudir de la Festa Major de Sant Genís amb una agenda pensada per a totes les edats.

Sant Genís està de festa grossa i durant quatre dies, del dijous 5 de setembre i fins el diumenge 8, tindran lloc 21 activitats per a tots els gustos: assaigs, balls, cinema, concerts, actuacions teatrals i àpats populars. Quatre dies i tres nits per gaudir de les activitats tradicionals de Festa Major, els espectacles infantils i els actes de llum i foc.
L’agenda d’actes començarà el dijous, a partir de dos quarts de 8 del vespre, amb l’Assaig de balls i tabals de la Cercavila, on hi podran ballar tots els nens i nenes que hi vulguin participar. Més tard, per celebrar la inauguració de la connexió Wifi del cafè de Sant Genís, a partir de les 10 de la nit tindrà lloc el Cinema a la fresca, on hi haurà una barbacoa a punt per aquells que vulguin portar-se el sopar de casa i cuinar-lo a la graella.
Ja durant el divendres 6 de setembre, a partir de dos quarts de 9 del vespre es donarà el tret de sortida a la Cercavila de Festa Major, que anirà des de l’església fins al Cafè, amb els Gegants de Sant Genís, la Torrada i el Gall Crestes, junt amb els Petits tabals i els seus músics. Seguidament tindrà lloc el Pregó de Festa Major i a continuació, l’Arengarada popular amb pa amb tomàquet, raïm, sangria i un bon cremat. La banda sonora del sopar la posarà la banda Ut i a la mitja part es farà el tradicional sorteig.
Les activitats del dissabte 7 de setembre començaran a les 10 del matí a la plaça de la Font, amb els Jocs de Cucanya per a la mainada i pels no tan petits i a les 12 del migdia sonarà el tradicional Repic de campanes. Ja durant la tarda, a partir de les 6 hi haurà l’espectacle infantil Teatre arrossegat de Catalunya, de la Cia. Teatre Nu, que acabarà amb una Xocolatada per a tothom.
A partir del vespre arrencaran els espectacles de llum i foc de la Festa Major. A les 8 començarà el Correfoc pels carrers del poble amb el Grup Mal Llamp, on nens i nenes podran posar-se les capes de dimonis cedides pel grup de diables i en acabar la cremada de pólvora s'encendrà el Gran Castell de Focs Artificials. A partir de les 9 del vespre tindrà lloc el Sopar a la fresca amb el servei de Foodtrucks i a les 11 de la nit, inici de ball amb la banda Bucket Brothers. En acabar el concert, sessió Disco amb Dj Ruki Metanoizer i Xavicore per allargar la nit.
El diumenge al matí serà dia de concursos per a totes les edats. A partir de les 10 s'ha programat el Campionat de Bitlles catalanes per equips i a la mateixa hora començarà el Concurs de Pintura ràpida. A les 12 del migdia es celebrarà la missa de Festa Major, junt amb la Cantada dels Goigs de Sant Genís i a partir de la 1 de la tarda, Ballada de sardanes amb la cobla Terres de marca, vermut popular i entrega de premis del Concurs de pintura ràpida. El tram final de la Festa Major de Sant Genís estarà protagonitzat pel Taller de cric de la Cia. Tot Cric a les 6 de la tarda i a partir de dos quarts de 9 del vespre, amb el concert del duet Marta Bossa & Biel Jorba es posarà el punt final a la festa grossa de Sant Genís.
La celebració de les activitats de la Festa major de Sant Genís compta amb el suport de l’Ajuntament de Jorba, el Centre Agrícola de Sant Genís i la col·laboració dels veïns i veïnes de Sant Genís i del terme municipal de Jorba.
 

Darrera actualització: 03.09.2019 | 18:53

Imatges