El Parc Agrari de la Conca d’Òdena llança el primer lot de Nadal de productes produïts íntegrament al territori

Dilluns, 6 de novembre de 2023

Per primera vegada empreses, institucions i ciutadania de la Conca d’Òdena podran regalar per festes una panera que promou productes de proximitat, artesans i saludables

N’hi ha de diferents preus, mides i amb productes variats, però tots els lots de Nadal elaborats pel Parc Agrari de la Conca d’Òdena tenen una cosa en comú: estan formats per productes íntegrament produïts al territori. Entre d’altres s’hi pot trobar Mistela de Can Grimau feta a l’Espelt, cerveses artesanes de la Naris de La Panadella, crakers fetes a Jorba per Eixarcolant, ous d’OR-PÍ, oli d’oliva aromatitzat de Can Gibert de Sant Genís, Mel de Mas Buret del Saió i de Cal Racó, vins del Celler Anna Rosell de Copons, ametlles de la Caseta de Fillol de Tous i de l’Associació Aliment Humà de Copons, i formatge de cabra de Flor d’Ametller de La Torre de Claramunt.

L’objectiu del Parc Agrari és que les empreses, institucions i particulars del territori optin aquestes festes per regalar lots de Nadal de productes cent per cent locals, artesans i de qualitat. Amb l’eslògan “Per Nadal, alimenta la teva terra!” es busca, d’una banda, promoure la producció local i sostenible d'aliments per tenir un territori viu i cuidat i, de l’altra, oferir a la ciutadania productes saludables i de proximitat.

Les paneress’han presentat aquest migdia al molí d’oli de Can Gibert, a Sant Genís (Jorba), amb la participació de l’alcaldessa de Jorba i presidenta de l’Associació del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, Pilar Queralt, i de la presidenta de l’Associació de productors del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, Sònia Torra. Ambdues han explicat els criteris per escollir els productes, que no només han d’haver estat elaborats a la Conca d’Òdena sinó que han d’estar fets amb matèries primeres del territori. Ben aviat es farà pública la normativa que regularà el distintiu del Parc Agrari, un segell que podran incorporar els productes que reuneixin els requisits de proximitat, qualitat i traçabilitat establerts. A l’acte també hi ha assistit l’alcalde de Carme, Marc Sánchez, per presentar la Mostra de Productes del Parc Agrari que tindrà lloc aquest proper diumenge dia 12 de novembre.

Els lots de Nadal es presenten en dos formats: el Lot Terra, de 26 euros, i el Lot Llavor, de 30 euros, tot i que s’ofereix la possibilitat de crear lots a mida (Lot Mosaic) escollint els productes que es prefereixin. Per a més informació i comandes tots els interessats es poden adreçar al correu productors@parcagrarico.cat.

Aquest diumenge, Mostra de Productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena

L’Associació de Productors de la Conca d’Òdena i el Parc Agrari organitzen el proper diumenge 12 de novembre a Carme la 5a Mostra de Productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, coincidint amb la Festa Major d’hivern del municipi. La Mostra se celebrarà de 10h a 14h a la plaça de l’Església, reunirà una quinzena de productors del territori i presenta un programa d’activitats amb tast de productes de la Conca d’Òdena, activitats familiars gratuïtes, “Píndoles de coneixement” per a descobrir projectes vinculats al territori, vermut i concert.

Les edicions anteriors de la Mostra de Productes es van celebrar a Santa Margarida de Montbui, Rubió, Capellades i Copons. Es tracta d’un esdeveniment impulsat per l’Associació de Productors del Parc Agrari de la Conca d’Òdena i el Parc Agrari, gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal de l’Anoia, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Productes de la Terra i, en aquesta edició, l’Ajuntament de Carme.

El Parc Agrari de la Conca d’Òdena

El Parc Agrari de la Conca d’Òdena és una eina per posar en valor el territori i la gent que hi treballa. Organitza diverses iniciatives per dinamitzar econòmicament i socialment la Conca d’Òdena en l’àmbit agroalimentari, promou la producció local i sostenible d’aliments perquè la ciutadania pugui consumir productes saludables i de proximitat i contribuir així a tenir un territori viu i cuidat. El Parc Agrari el formen l’Associació de productors de la Conca d’Òdena, l’Associació de comerç i restauració del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, l’Associació de turisme del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, el Consell Comarcal de l’Anoia i els Ajuntaments de 15 municipis que representen una població de 80.820 habitants i una superfície de 372 Km2.

Més informació: www.parcagrarico.ca

Darrera actualització: 6.11.2023 | 17:52