El personal dels set ajuntaments de la Mancomunitat es forma en feminismes

Dilluns, 7 de juny de 2021 a les 00:00

Més d’una quarantena de treballadors públics i representants polítics dels ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí s’han format en gènere i feminismes els darrers mesos.

Al mes de març es va impartir la formació “Gènere i polítiques públiques”, on es va tractar la transversalitat de les polítiques de gènere i es van presentar les eines per incorporar la mirada de gènere des de tots els departaments de l’administració, d’una manera interseccional i transversal. Hi van participar prop de 25 persones entre personal tècnic i polític.

Aquest mes de maig s’ha dut a terme la segona formació centrada en la prevenció i l’atenció de l’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual, identitat i expressió de gènere. Una formació dirigida a les comissions dels ajuntaments encarregades de prevenir i atendre aquestes situacions que es puguin donar en el si dels propis consistoris. Hi van participar una vintena de persones.

La formació de tècnics i polítics es fa complint el Pla de polítiques de gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, que a l’eix “Compromís amb els feminismes i l’equitat de gènere” recull la necessitat de formar el personal dels ajuntaments des de la perspectiva de gènere i feminista. Ja fa 3 anys que els set ajuntaments de la Mancomunitat van arribar a l’acord de fer formacions conjuntes –com a mínim dues cada any- per compartir les bones pràctiques que es fan a nivell de Conca i enriquir els projectes en marxa. Aquest 2021 ja s’han celebrat les dues formacions previstes, que s’han dut a terme gràcies al suport de l’Oficina de Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona, que és qui finança i coordina les accions.

D’altra banda des del Servei d’informació i atenció a les dones de la Mancomunitat s’ha fet una sessió de difusió del mateix a personal de les OAC dels set ajuntaments, per tal de facilitar les coordinacions i treball en xarxa al territori. Amb el mateix objectiu, el Servei d’atenció integral a persones LGTBI de l’Ajuntament d’Igualada també està fent sessions informatives al personal de l’ajuntament.

La formació amb perspectiva de gènere esdevé clau per a la implementació de les polítiques feministes i aquesta serà sempre una prioritat dels ajuntaments de la MICOD i les àrees d’igualtat de gènere que en lideren les accions.

 

La MICOD

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) és una associació formada per 7 municipis de la comarca de l'Anoia, tots ells situats a la Conca d'Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. L’entitat va néixer al 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren, i té com a objectiu unir esforços i recursos per gestionar serveis d'interès comú en diferents àrees com la promoció econòmica, la igualtat de gènere, serveis d'ocupació, formació i inserció i serveis relacionats amb el medi ambient i la mobilitat, entre d’altres. Enguany celebra els vint anys d’existència.

Darrera actualització: 07.06.2021 | 16:29