Èxit de la Festa Major de Jorba

Divendres, 29 de juliol de 2022 a les 00:00

Jorba va celebrar el cap de setmana del 22 de juliol la seva Festa Major amb gran èxit de participació després de dos anys marcats per la pandèmia.

La “9a Tirada de bitlles catalanes, memorial Èlia Badia Casas”, va donar el tret de sortida a la festivitat uns dies abans, el diumenge 17 de juliol, i ho va fer amb una bona participació, fet que es va anar repetint amb els actes posteriors.

Així, dijous la piscina municipal es va omplir amb els dos primers actes; la demostració de cursets de natació i una masterclass de zumba. Seguidament, va tenir lloc al Cafè de Jorba el torneig de ping-pong que se celebrava per primera vegada.

El mateix dia, a la piscina, es va fer el taller de demostració de defensa personal femenina que va comptar amb una gran participació d’alumnes de Jorba però també d’altres municipis.

Al vespre el protagonisme el va tenir la Festa Hawaiana que va començar amb una rua de disfresses i va acabar amb una botifarrada que va omplir la Plaça de la Font. Un acte nou que molt probablement tindrà continuïtat en les properes festes majors.

El divendres va començar amb el sopar de pa amb tomàquet i pernil a la pista de l’escola i a continuació hi va haver música, primer amb un concert a càrrec de la “Banda del coche rojo” i després amb “Karaokes’s Band”. Els assistents van quedar sorpresos de la qualitat de les orquestres que van omplir de públic la pista de ball.

Dissabte la festa va seguir de bon matí amb el XXXI Campionat de Truc al Cafè de Jorba. A les 6 de la tarda va ser el torn dels més petits amb la festa de l’escuma i xocolatada, que enguany va canviar d’ubicació i va tenir lloc a la pista de l’escola, un fet que el públic va agrair sobretot per l’ombra donades les altes temperatures que es van viure. A la nit, va sorprendre el teatre musical “Sister act” amb la companyia 30-10 Escola de Teatre Musical, una obra de gran format que va omplir la pista de públic i que tenia la peculiaritat que estava dirigida per una veïna de Jorba i també una de les actrius era del poble.

El penúltim dia, diumenge va començar amb una petita mostra de productes artesanals de Jorba a la plaça de la Font. A les 12 del migdia hi va haver el programa de ràdio “El pregó” amb la companyia Duo Fàcil, un programa que serà emès per Ràdio Igualada pròximament i on es va fer participar al públic. Al programa s’hi va sumar el tradicional vermut de Festa Major que va estar amenitzat pel grup Miel y Cayena. Una cinquantena de persones que van viure en directe la màgia de la ràdio i van compartir aquesta bona estona.

A la tarda, els inflables aquàtics van ser tot un èxit, ja que les temperatures convidaven a refrescar-se i tan petits com no tan petits ho van gaudir d’allò més. El punt final el va posar el concert de Festa Major amb el conjunt “D’allò i més” amb el cantant Llorens Tossal, veí del municipi que va posar el toc de proximitat a l’actuació. Finalment, dilluns, el partit de joves contra no tan joves va estar molt disputat i va acabar amb l’empat de 4 .

La regidora de cultura, Sílvia Escura, manifestava la seva satisfacció per l’èxit de participació d’una Festa Major amb “normalitat “ i per la gran acollida de veïns i veïnes de Jorba i d’altres municipis dels voltants que van voler viure uns dies de germanor, cultura i tradicions. Escura, assenyala i agraeix molt especialment als joves de Jorba per la seva implicació en l’organització d’actes de la Festa Major.

Darrera actualització: 29.07.2022 | 18:16