Institucions, entitats i veïns i veïnes de Jorba participen en un acte públic informatiu sobre la consulta

Dijous, 21 d'octubre de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Jorba va organitzar aquest dimecres un  acte públic perquè les institucions i entitats considerades d’interès en la consulta, exposessin el seu punt de vista sobre les dues qüestions que es formulen a la consulta no referendària que tindrà lloc el diumenge 24 d’octubre al municipi; d’una banda el Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO) que preveu classificar 46 ha. de sòl industrial al Parc Tecnològic i Empresarial Igualada-Jorba, i de l’altra el posicionament de l’Ajuntament sobre la implantació al municipi d’una instal·lació d’energies renovables.

L’objectiu era donar el màxim d’informació i d’arguments possibles perquè els veïns poguessin formar la seva pròpia opinió. Així, la trobada, que va tenir format presencial i virtual, va comptar amb una exposició inicial per part de la Generalitat seguida d’una ronda inicial d’intervencions per part de les entitats i institucions considerades d’interès en la consulta, i després es va donar veu als veïns que van poder formular preguntes i expressar posicionaments.

En l’acte, centrat principalment en la pregunta sobre la possible ampliació de sòl industrial al municipi, van participar-hi; Natàlia Mas, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya i Josep Armengol, subdirector general d’Actuacions Urbanístiques de la Generalitat, Raquel Serra, coordinadora de laMancomunitat Conca Òdena, Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Alfred Simó, coordinador de CCOO a l’Anoia, Francesc Rica, secretari general UGT Anoia-Penedès-Garraf i Jepi Baulida, Toni Olivé, Eulàlia Masana i Marc Talavera, representants de Jorba Reflexiona.

Així, aquest diumenge 24 tots els veïns i veïnes de Jorba estan convidats a participar en la consulta no referendària on es plantegen dues preguntes: Esteu d’acord que el Pla Director d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena classifiqui 46 hectàrees de sòl industrial al Parc Tecnològic Igualada-Jorba? i Esteu d’acord que l’Ajuntament s’oposi als grans projectes d’energies renovables que afectin el municipi en el marc normatiu actual?

En aquesta consulta hi poden participar els veïns i les veïnes majors de 16 anys empadronats al municipi abans del 31 d’agost de 2021.

Darrera actualització: 22.10.2021 | 08:46