Jorba aprova un conveni per connectar el municipi a la xarxa Ter-Llobregat

Dimarts, 6 de febrer de 2024 a les 00:00

Jorba aprova un conveni per connectar el municipi a la xarxa Ter-Llobrega

L'Ajuntament de Jorba va aprovar la signatura del conveni amb l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL) per a l'execució de les obres de connexió del municipi a la seva xarxa, en el ple del passat dimecres 31 de gener. Fins ara la xarxa d’abastament de Jorba s’alimentava a través de l’arribada d’aigua en alta d’Aigües d’Artés, provinent de l’aqüífer de Carme-Capellades, un sistema que s’ha mostrat des de fa temps insuficient per tal d’atendre les necessitats creixents del municipi, situació que s’ha vist agreujada en l’escenari actual de sequera. Per això, el març de 2022 el Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va decidir incorporar Jorba a la xarxa Ter-Llobregat.

Per tirar endavant aquesta connexió caldrà executar una conducció que connectarà el municipi de Jorba a l’artèria principal que prové del Cardener i s’alimenta de l’embassament de la Llosa del Cavall, un projecte que  està recollit en el Pla d’Inversions i Renovacions 2022-2027 aprovat pel Consell de la Xarxa de l’ACA i forma part del programa de mesures de la planificació hidrològica de les conques internes de Catalunya. 

El pressupost d’execució material segons el projecte és de 1.032.482,00 € IVA exclòs i el temps estimat d’execució és de quatre mesos i mig. A aquest cost cal afegir-hi la despesa relativa a les assistències necessàries, que s’estimen en 51.050,00 € IVA exclòs , així com el cost d’obtenció dels terrenys, drets de pas i permisos o autoritzacions. Pel que fa al finançament, segons l'acord de l'ACA, l'ATL destina la quota de connexió sufragada pel municipi a l’execució del ramal de connexió i l'ACA aportarà la part restant de la inversió necessària.

L’adhesió de Jorba a la xarxa ATL, se suma a la de 7 municipis més de l'Anoia: Copons, Sant Martí Sesgueioles, Prats de Rei, Rubió, Sant Pere Sallavinera, Veciana i Calonge de Segarra. El passat mes de desembre, el director d'ATL, David Vila Ligero, es va reunir, a Castellolí, amb tots els alcaldes d'aquests 8 municipis per explicar els detalls dels projectes de les derivacions municipals i el calendari previst. Les obres de connexió les finançarà l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i les executarà ATL, amb una inversió prevista de 7,5 MEUR. La previsió és que durant el 2024 es licitin les obres i que les primeres puguin entrar en servei a finals del 2025.

Darrera actualització: 06.02.2024 | 11:40