Jorba celebra el Dia internacional d’Acció per a la Salut de les dones

Divendres, 17 de juny de 2022 a les 00:00

Es van organitzar una xerrada sobre alimentació, un taller sobre activitats preventives ginecològiques i una obra de teatre

L’Ajuntament de Jorba, amb la col·laboració dels Diputació de Barcelona i l’Institut Català de la Salut, va organitzar tres activitats per celebrar el 28 de maig, Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les dones.

El dia 30 es va fer una xerrada sobre alimentació i hàbits saludables en la dona, a càrrec de la nutricionista Laura Balaguer i organitzada per l’equip d’atenció primària de l’Anoia Rural. La xerrada, que els assistents van trobar interessant, va servir per desmentir tòpics erronis sobre l’alimentació i animar a la gent a fer dietes riques en productes de proximitat saludables.

Dijous 2 de juny es va programar un taller sobre activitats preventives ginecològiques, a càrrec d’Eva Martínez i Sílvia Fernández de les llevadores l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva Anoia de l’Institut Català de la Salut. El taller tractava sobre quan s’han de fer les citologies, les mamografies o els símptomes més comuns i com solucionar-los.

L’última activitat va ser diumenge 12 de juny, teatre al carrer amb ‘Dones en tota regla’ de la Companyia La Remeiera, amb Mònica Torra i Helena Fernàndez. L’obra va comptar amb una cinquantena d’espectadors de totes les edats, des d’infants fins a gent gran, que van gaudir d’un vespre de teatre a la plaça de la Font.

Darrera actualització: 17.06.2022 | 09:12

Imatges