Jorba celebra la seva Festa Major amb restriccions i recordant les víctimes de la Covid-19

Dimarts, 27 de juliol de 2021 a les 00:00

Aquest cap de setmana el municipi de Jorba ha celebrat la seva Festa Major, després que l'any passat no ho pogués fer. Han estat tres dies d'actes no multitudinaris que els veïns i veïnes han gaudit respectant les mesures de seguretat. El programa incloïa un acte en record als jorbencs i les jorbenques que han mort a causa de la Covid-19.

Així, Jorba reinventava la seva Festa Major, mantenint alguns actes tradicionals i adaptant altres. El plat fort va tenir lloc el dissabte amb l'espectacle "Bona gent" de l'humorista Quim Masferrer qui va agrair al consistori la seva aposta per la cultura en la programació de la Festa Major. Els veïns i veïnes, que prèviament es van haver d'inscriure per assistir, van gaudir d'allò més amb el popular actor català.

Els actes van començar divendres amb una sessió de cinema a la fresca i van seguir dissabte al matí amb el campionat de Truc que des de fa trenta anys organitza la Unió Joventut Jorbenca. El mateix dissabte, a la tarda, a la plaça de la Font, la companyia Teatre Nu va oferir l'espectacle infantil "Teatre arrossegat de Catalunya", una versió molt moderna del conte del Patufet i la Cérvola Blanca va fer gaudir als més petits del poble. Després va tenir lloc, la tradicional missa solemne en honor a Sant Jaume apòstol. La Tirada Popular de Bitlles que organitza Jorbencs embitllats va engegar les festes del diumenge al matí. Després a la tarda, a 2/4 de 6 al camp de futbol municipal, es disputà el Torneig de Festa Major entre la UE Jorba, organitzadora del partit, i el CE Carme. Tot i que el Jorba va fer un esplèndid partit, finalment, a la tanda de penals, va perdre.

L'acte en reconeixement a les víctimes de la Covid-19 que va tenir lloc diumenge a la tarda i a continuació el concert de Festa Major amb el grup "D'allò més", va posar el punt final de la Festa Major.

Malauradament, l'incendi que cremava als municipis veïns de Bellprat, Santa Maria de Miralles i Sant Martí de Tous, no va deixar gaudir de la Festa Major amb plenitud, ja que els veïns i veïnes estaven pendents en tot moment de l'evolució del foc. A banda d'aquesta circumstància, l'Ajuntament fa una valoració molt positiva de la celebració i desitja que l'any que ve ja es pugui celebrar amb total normalitat.

Darrera actualització: 27.07.2021 | 10:39

Imatges