Jorba commemora el 8M amb un programa especial d’activitats

Dilluns, 28 de febrer de 2022 a les 00:00

L’ajuntament de Jorba ha organitzat un programa d’activitats per a commemorar el 8M, Dia Internacional de les Dones que s’emmarca també dins el programa d’actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones a la Conca d’Òdena i que organitza les entitats i col·lectius de dones juntament amb les regidores d’igualtat de gènere dels set municipis de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

A Jorba, el primer acte serà el mateix dimarts 8 de març amb la lectura del manifest a la Plaça de la Font a les 7 de la tarda. A continuació, tindrà lloc un taller d’autodefensa feminista per a dones a la mateixa plaça. El següent acte serà el diumenge 13 amb el concert “Cançons de dones” amb Rosa Zaragoza, un recull de cançons de dones per reforçar l’autoestima i la saludable connexió amb la naturalesa salvatge. Lletres i missatges que ajuden en processos vitals com l’embaràs, el part i el postpart.

I finalment, el dimarts 23 a les sis de la tarda al Centre de Dia tindrà lloc el taller dinàmic per a dones “Recuperació de la memòria històrica de les dones. Un viatge en clau feminista per la història. A través d’un “viatge per la història”, distribuït en quatre moments històrics, les participants aniran descobrint i/o recordant el paper i rols que han tingut les dones, als diferents àmbits, al llarg del temps responent-nos a preguntes com ara: Quin rol assignat tenien les dones? Quins drets i reivindicacions existien? Quins espais ocupaven? I les dones que vosaltres coneixeu properes (àvies, mares, etc) com vivien aquest moment històric i com ho feien? O vosaltres mateixes participants com ho heu viscut i ho esteu vivint?... Tot fent una reflexió extensa sobre com han canviat els temps i en l’actualitat tot allò que encara queda per assolir a través d’un taller intergeneracional.

Els actes estan organitzats pel Departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Jorba i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La regidora d’Igualtat de Jorba, Silvia Escura, explicava que “Cada dia ha de ser 8 de març, la lluita pels drets de les dones no ha d’acabar fins que la igualtat sigui una realitat i anima a participar dels actes de Jorba i també a consultar l’agenda de la Micod que recull tota mena d’activitats, més d’una setantena, per apoderar les dones»

Darrera actualització: 28.02.2022 | 12:35