Jorba convoca ajuts per facilitar el retorn a l’activitat d’autònoms i pimes

Dimecres, 18 de novembre de 2020 a les 00:00

La convocatòria està destinada a afectats pel tancament del març i comptarà amb 8.000 euros
 

L’Ajuntament de Jorba ha convocat ajuts per facilitar el retorn a l’activitat econòmica d’autònoms i petites i mitjanes empreses del municipi afectades per les mesures establertes arran de la pandèmia de Covid-19. L'import total de la convocatòria és de 8.000 euros, i es preveu una dotació màxima individual de 3.000 per empresa o autònom que acrediti el compliment dels requisits establerts. La presentació de sol·licituds serà del 19 de novembre al 8 de desembre de 2020, ambdós inclosos.

Se’n poden beneficiar els treballadors autònoms i les pimes amb seu o centre de treball al municipi de Jorba, el volum de negoci dels quals no hagi superat els 500.000 euros. Els demandants de l’ajut també hauran de complir una d’aquestes tres condicions: ser empreses o treballadors autònoms que van haver de suspendre l’activitat econòmica arran del decret de declaració de l’estat d’alarma del 14 de març; ser empreses o treballadors autònoms que van poder continuar l’activitat al març però que les restriccions del decret del govern espanyol van provocar una reducció dràstica i involuntària del volum de facturació del 50 per cent; o empreses o treballadors autònoms que es trobin en qualsevol dels dos casos anteriors i que hagin iniciat l’activitat durant el 2020.

L’alcalde de Jorba, David Sánchez, considera que «en aquests moments en què es demanen esforços de tots per poder lluitar contra la pandèmia de la Covid-19, també cal que les administracions donin suport a aquells a qui ha afectat, com és el cas de les petites i mitjanes empreses o els treballadors autònoms»: «amb aquests ajuts volem contribuir a què el teixit comercial i empresarial del municipi pugui mantenir la seva activitat malgrat les dificultats que hagin pogut passar els últims mesos»

Les persones interessades poden trobar les bases i la sol·licitud a la web de l’Ajuntament de Jorba, www.jorba.cat

Darrera actualització: 19.11.2020 | 10:02