Jorba engega el Pla local de Joventut per al 2022-2025

Dimarts, 17 de gener de 2023 a les 11:30

Entre els objectius hi ha facilitar que els joves puguin desenvolupar el seu projecte de vida al municipi

L’Ajuntament de Jorba ha engegat aquest 2022 el Pla local de Joventut per al 2022-2025, que té per objectiu consolidar i crear noves eines per facilitar que els joves puguin desenvolupar el seu projecte de vida al municipi, segons les seves necessitats i aspiracions, i a la vegada formin part activa de la vida ciutadana, aportant valor com a agents de millora i de canvi del poble, tot això garantint l’accés de les persones joves als recursos i serveis amb igualtat d’oportunitats.

Els objectius estratègics del Pla s’articulen en tres eixos: consolidar una estructura bàsica de treball i promoure les polítiques de joventut al municipi per esdevenir un espai de referència per als joves que hi viuen, promoure-hi la participació juvenil i generar i facilitar l’accés dels joves als recursos que els afavoreixi la transició a la vida adulta, especialment els vinculats a l’educació i l’ocupació.

Per aconseguir aquests objectius l’Ajuntament ofereix informació, orientació i dinamització juvenil, joventut es coordina amb servei a les persones i igualtat, possibilita la participació a la cultura, el lleure i els esports del municipi als joves amb ganes de col·laborar-hi i posa a la seva disposició participar en la Comissió de joves de Jorba. També els facilita l’accés als recursos de l’Oficina Jove de l’Anoia i del Consell Comarcal.

Per elaborar el document s’ha parlat amb més de 180 joves d’entre 12 i 29 anys, amb prevalença dels d’entre 20 i 25 anys, i amb la regidora i els tècnics de joventut del municipi. D’altra banda, també s’han tingut en compte les dades quantitatives de l’Institut d’Estadística de Catalunya, de la Diputació de Barcelona i de l’Observatori socioeconòmic de l’Anoia.

Darrera actualització: 17.01.2023 | 11:54