Jorba engega la campanya de poda d’arbres a tots els nuclis del municipi

Dimarts, 7 de novembre de 2023

Aquesta setmana comença la campanya de poda d’arbres de la via pública a tots els nuclis del municipi de Jorba. En total seran uns 150 arbres aproximadament, de carrers, places, parcs, camins, escola, llar d’infants, piscina i magatzem. 

La poda anual s'efectua per ajustar la forma i el tamany de la part superior dels arbres al seu entorn i prevenir possibles interferències amb altres elements com ara cables o fanals. Aquest procés implica l’eliminació de branques o segments de branques que interfereixen amb l'objectiu d'assegurar que l'arbre mantingui la forma i el volum desitjats, millorant la seva harmonia amb façanes, balcons, cablejat aeri i altres elements del seu voltant. Els criteris de manteniment de l’arbrat són respectuosos amb el desenvolupament de l’arbre, per tal de maximitzar els beneficis que aquests aporten al poble, com la generació d’oxigen, l’absorció de contaminants i la regulació de la temperatura.

La brigada municipal després de podar passa a recollir les branques i el fullatge.

Durant la realització de les tasques de poda, es notificarà amb antelació als veïns les àrees afectades mitjançant senyalitzacions especials. Per garantir la correcta execució de les feines, es prohibirà temporalment l'estacionament a la zona afectada per facilitar les operacions dels treballadors i l'entrada de la maquinària necessària.

Darrera actualització: 7.11.2023 | 17:13