Jorba fa el repàs de manteniment de 7,5 quilòmetres de camins del municipi

Dimecres, 28 d'octubre de 2020 a les 00:00

L’actuació forma part del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Jorba ha portat a terme les obres de manteniment dels camins del municipi inclosos al Pla de Prevenció d’Incendis Forestals (PPI) de la Diputació de Barcelona. És una actuació que es fa anualment, finançada per la Diputació i que ha tingut un cost de 10.981,00 euros. 

Aquest manteniment ha consistit en la preparació, perfilat i compactació del ferm i la neteja de vegetació del camí Solana de la Teula a Mas Figuera i fins al camí del terme municipal d’Argençola (exclosos 183 metres del camp de Mas Figuera); el camí del pont de Clariana a Cal Pau fins al Coll de Bellic a mitja vessant (exclosos 70 metres de pas del camp i 406 de pas entre camps a la rompuda Coll de Bellic); el camí de Can Cansalada a Ca l’Hortalà; i el camí de la Sala per vora el riu fins al pas del riu Anoia.

El PPI és un instrument de planificació i gestió definit a la Llei forestal de Catalunya de 1988, amb l’objectiu de reduir el risc d'inici i propagació dels incendis forestals i facilitar-ne l'extinció. Aquest planejament preveu entre altres línies d’acció la de l’establiment de la infraestructura de xarxa viària i de punts d'aigua. El programa té l’objecte prioritari de consolidar les infraestructures d’accés viari i de disposició d’aigua per tal de garantir el trànsit i l’abastiment dels mitjans terrestres i aeris d’intervenció en incendis forestals. La consolidació s’assoleix amb la planificació territorial i temporal d’actuacions de creació, millora i conservació.

Darrera actualització: 28.10.2020 | 09:52

Imatges

Jorba fa el repàs de manteniment de 7,5 quilòmetres de camins del municipi