Jorba fa una diagnosi acurada del seu sistema de clavegueram

Dijous, 5 de novembre de 2020 a les 00:00

La Diputació de Barcelona ha redactat el Pla Director de clavegueram de Jorba
 

La Diputació de Barcelona va lliurar, el passat 27 d’octubre el Pla director de clavegueram de Jorba, un treball que ha servit per elaborar un inventari de tots els pous de registre i de les canonades de la xarxa, amb una descripció de les seves característiques i el seu estat de conservació. A partir d’aquest inventari s’ha estudiat el funcionament del clavegueram i s’han fet unes propostes de millora.

El total de les actuacions tindria un cost de 1.843.941,93 euros i caldria que l’Ajuntament fes una inversió de 45.000 euros per any durant 33 anys per arribar a renovar la totalitat de la xarxa. Segons el pla, la primera d'aquestes inversions anuals caldria destinar-la als sectors més envellits i els de menors diàmetres. 

La consultoria PW Advisory & Capital Services SL, sota la direcció del Servei d'Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona, s’ha encarregat de la redacció del pla director, que ha tingut un cost de 8.580 euros i que ha finançat íntegrament la Diputació en el marc del pla Xarxa de governs locals 2016-2019. La redacció ha comptat amb el suport del personal municipal pel que fa a la recerca de documentació antiga del clavegueram, les inspeccions de la xarxa i la revisió del propi pla director.

L’alcalde de Jorba, David Sánchez, explica que "aquesta és una eina bàsica per millorar la xarxa que permetrà una millor gestió i eficiència de tot el sistema de sanejament i en conseqüent que tots els veïns i veïnes de Jorba tinguem uns serveis bàsics de qualitat.

Els plans directors de xarxes de serveis que realitza la Diputació de Barcelona són una eina de suport a la presa de decisions d'inversió en la millora de les xarxes de serveis d’aigua potable, enllumenat públic i clavegueram. Els treballs inclouen l'inventari de la xarxa, una diagnosi sobre el seu estat, propostes de millora, amb les característiques tècniques, i un pla d'etapes d'inversió.

Darrera actualització: 05.11.2020 | 10:11