Jorba impulsarà el sector alimentari de proximitat amb el nou Obrador del Parc Agrari

Divendres, 4 de novembre de 2022

Comencen les obres de la instal·lació, que comptarà amb zona de vegetals, làctics i un ‘picking-place’

L’Ajuntament de Jorba aportarà al Parc Agrari de la Conca d’Òdena un obrador comunitari, unes instal·lacions que estan marcant tendència al sector i que permetran atraure activitats del sector alimentari que generin activitat econòmica al municipi. Per a l’alcalde de Jorba, David Sánchez, l’Obrador del Parc Agrari és “un equipament que serà estratègic, un element tractor per al municipi, per impulsar i millorar el sector alimentari des de la proximitat”: “En aquest i altres projectes que generin creixement econòmic i millors oportunitats per als nostres ciutadans sempre ens hi trobaran”.

Sánchez també destaca que l’obrador “és fonamental per dinamitzar l’economia rural”: “El sector agroalimentari té molt camp per córrer a l’Anoia i, per això, posem a disposició del Parc Agrari aquest equipament que permetrà als productors locals no haver d’assumir el cost d’un obrador propi, a més de ser punt de trobada entre productors i persones consumidores”.

L’Ajuntament ha començat les obres d’aquest nou Obrador comunitari a la nau annexa a les instal·lacions del magatzem municipal. Es preveu que acabin a finals d’any, tenen un pressupost de 171.645,89 euros i compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona. Aquest nou espai, amb més de 400 m2 de superfície, es destinarà a les tasques d’obrador de productes de vegetals i làctics produïts a la Conca d’Òdena.

Les obres adequaran el sector de l’edifici destinat a l’obrador amb els accessos i distribucions necessaris. Es tancarà l’actual accés a l’espai i se n’obrirà un de nou, directe des de l’exterior, amb una porta seccional per a vehicles i una porta d’accés. Se n’adequaran també les instal·lacions existents de sanejament, provisió d’aigua i electricitat i es faran instal·lacions noves de gas combustible i climatització. L’obrador comptarà amb panells frigorífics i de qualitat PIR a tot el perímetre i en les participacions de l’espai, així com a sostres i portes. Per últim es procedirà a muntar i adequar el mobiliari de treball fixe i bàsic de l’espai.

L’espai es dividirà en tres sectors, l’obrador de vegetals, el de làctics i un picking-place. S’hi crearà una plataforma exterior per a l’accés, la càrrega i descàrrega i una zona d’emmagatzematge. L’obrador de vegetals comptarà amb una cuina, una pica, taules de treball i una càmera freda, i el de làctics, amb una càmera freda, una pica, taules de treball i equipament específic per a la producció de làctics.

El parc agrari comprèn quinze municipis, amb Jorba com un dels impulsors del projecte des dels inicis, apostant per una política de col·laboració público-privada que aporta competitivitat al sector. Aquest recurs de dinamització econòmica serà més que un espai de producció, serà un viver de nous projectes i de consolidació de negocis agroalimentaris existents. L'intercanvi d'oportunitats i facilitació de sinergies entre els productors serà un motor de creixement i de futur.

Alhora, aquest nou concepte d'equipament, posiciona Jorba com un dels epicentres d'aquest sector, amb lideratge territorial, ja que radiarà la prestació del servei de l'obrador també als altres 14 municipis participants: Argençola, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Igualada, la Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt, Òdena, Orpí, Rubió, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí.

Darrera actualització: 4.11.2022 | 09:41