Jorba rebutja fermament la decisió del Suprem d’inhabilitar el president Torra

Dimecres, 21 d'octubre de 2020 a les 00:00

El ple municipal aprova una moció que demana respecta a les institucions catalanes

L’Ajuntament de Jorba s’ha adherit a la moció de l’Associació de Municipis per la Independència, entitat de la qual en forma part, que rebutja la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitació del 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

El ple municipal ha aprovat per majoria absoluta el text, que vol "una justícia justa, ponderada i equilibrada" que "doni garanties a l’estat i a tota la ciutadania" i que "respecti la separació de poders". Per això, la moció demana "el màxim respecte per a les institucions catalanes" i per als seus "representants escollits democràticament" i també reitera el compromís amb la República Catalana: "Continuarem treballant des de cada poble i cada ciutat per materialitzar l’estat català, un projecte que compta amb el suport majoritari de la població que ho ha expressat reiteradament a les urnes el 9 de novembre de 2014 i l’1 d’octubre de 2017", segueix.

La moció també considera que els fets per els quals el tribunal inhabilita Quim Torra "no constitueixen cap delicte i que estan emparats en la llibertat d’expressió". "Una sentència totalment grotesca i desproporcionada que deriva de la instrumentalització de diverses institucions de l’estat, com en aquest cas la Junta Electoral Central. Així mateix, expressem la total solidaritat cap al president Torra que ha patit dos processos judicials injustos per defensar des de la màxima institució del nostre país la llibertat d’expressió, la llibertat dels presos i dels exiliats i el dret d’autodeterminació", sentencia.

Darrera actualització: 21.10.2020 | 13:09