La Conca d’Òdena disposa de més d’una vintena de Punts Lila durant els mesos d’estiu

Dilluns, 25 de juliol de 2022 a les 00:00

La posada en marxa d’aquests dispositius forma part de la campanya de prevenció de les violències masclistes al voltant de les zones d’oci i festives nocturnes d’aquests mesos

Els Ajuntaments de la Conca d’Òdena, amb el suport i l’acompanyament de la MICOD, posen a disposició de la ciutadania més d’una vintena de Punts Lila durant els mesos d’estiu – de juny a setembre. La posada en marxa d’aquests dispositius forma part de la campanya de prevenció de les violències masclistes al voltant de les zones d’oci i festives nocturnes d’aquests mesos.

Des del mes de juny i fins avui s’han habilitat cinc Punts Lila a Igualada amb motiu de l’Anòlia; dos a Santa Margarida de Montbui per la Setmana Jove i la Festa Jove FM; dos més a la Pobla de Claramunt per la Setmana de la Joventut i la Festa Major; i un a Jorba, també per la Festa Major. Durant el que queda d’estiu també s’habilitaran múltiples Punts Liles durant les Festes Majors de municipis com Igualada, Vilanova del Camí, Òdena i Castellolí.

Els Punts Lila estan destinats a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i els comportaments sexistes que es produeixin en espais públics, i compten amb la presència de dues educadores que s’encarreguen de fer les atencions i l’abordatge de les agressions que es puguin donar a les festes nocturnes.

Des de la MICOD s’han coordinat els diferents dispositius i s’ha posat a disposició dels Ajuntaments els diferents materials de prevenció i sensibilització necessaris per oferir el servei – carpes dels Punts Lila, telèfon de contacte amb els Punts i maletes Lila de materials amb xapes, adhesius, postals, opuscles, díptics, etc. -.

Per altra banda, la Mancomunitat també organitza sessions de formació a entitats per la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes i sexuals, en les quals s’explica com detectar-les i atendre-les. En aquestes formacions també es detalla el funcionament dels Punts Lila per garantir la correcta coordinació de tots els agents. La primera formació es va dur a terme el passat mes de juny, i hi ha prevista una segona sessió el 22 d’agost per a entitats d’Igualada i Vilanova del Camí.

 

La MICOD

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) és una associació formada per 7 municipis de la comarca de l'Anoia, tots ells situats a la Conca d'Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. L’entitat va néixer al 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren, i té com a objectiu unir esforços i recursos per gestionar serveis d'interès comú en diferents àrees com la promoció econòmica, la igualtat de gènere, serveis d'ocupació, formació i inserció i serveis relacionats amb el medi ambient i la mobilitat, entre d’altres.

Darrera actualització: 25.07.2022 | 15:51