La Mancomunitat prorroga el servei de recollida de gossos amb una empresa certificada

Dilluns, 19 de setembre de 2022

Caniausa Center SL és la primera empresa catalana de recollida d’animals que obté l’acreditació de la Norma UNE 3113001 de gestió sanitària i benestar animal

De gener a agost l’empresa ha recollit 41 animals perduts o abandonats a la Conca d’Òdena, i gairebé la meitat esperen una família d’acollida

Ja fa quatre anys que la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) centralitza i gestiona el servei de recollida i manteniment d’animals domèstics de companyia abandonats o perduts dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí.

Enguany ha prorrogat per un any més la concessió del servei a l’empresa Caniausa Center SL, que just aquest mes d’agost acaba de rebre l’acreditació de la Norma UNE 313001 de Gestió Sanitària i Benestar Animal i s’ha convertit així en la primera empresa catalana dedicada a la recollida i custòdia d’animals de companyia en aconseguir-la.

La Norma UNE 313001 és un marc de referencia per al desenvolupament de protocols de maneig i la millora de les instal·lacions de centres de protecció animal de gossos i gats, respectant els preceptes legals vigents. Per la Mancomunitat, aquest reconeixement és una prova més que, com a administració pública, l’exigència amb les empreses que donen servei de recollida i custòdia d’animals és total i que es persegueix els més alts estàndards ja que hi ha en joc el benestar dels animals.

Amb el que portem d’any, de gener a agost, aquest 2022 l’empresa ha realitzat 41 serveis de recollida d’animals perduts o abandonats a la Conca d’Òdena, dels quals 6 eren gossos perillosos. Molts han estat recuperats pels seus propietaris o bé adoptats i gairebé la meitat -17 gossos- romanen al centre a l’espera de trobar una família d’acollida. Des de la Mancomunitat recorden que la informació referent als animals trobats i en adopció és pública i està actualitzada al web www.caniausa.cat, de tal manera que tots els propietaris de gossos perduts puguin consultar si la seva mascota ha estat trobada i també perquè aquells particulars que vulguin adoptar un cos s’hi puguin adreçar. D’altra banda, la MICOD recorda a la ciutadania que, en cas de veure un gos abandonat o perdut a la via pública, cal trucar a la Guàrdia Urbana del seu municipi que activarà el servei de recollida.

 

La importància d’adoptar

L’abandonament és el primer obstacle de benestar dels animals de companyia, i la xifra d’animals abandonats va en augment a Catalunya. A més de fer campanyes perquè les famílies reflexionin i s’informin bé de la responsabilitat i el compromís que suposa incorporar una mascota, des de l’administració també es treballa per difondre la importància de l’adopció, una opció que beneficia a tothom: família, protectora i l’animal.

Amb aquest acte solidari no només es contribueix a salvar l’animal que compartirà la vida amb la família d’acollida, sinó que també es redueix la saturació dels refugis, que podran acollir més animals en millors condicions. A més d’un acte solidari també és la via més econòmica per incorporar una mascota a la família.

 

La MICOD

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) és una associació formada per 7 municipis de la comarca de l'Anoia, tots ells situats a la Conca d'Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. L’entitat va néixer al 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren, i té com a objectiu unir esforços i recursos per gestionar serveis d'interès comú en diferents àrees com la promoció econòmica, la igualtat de gènere, serveis d'ocupació, formació i inserció i serveis relacionats amb el medi ambient i la mobilitat, entre d’altres.

Darrera actualització: 19.09.2022 | 12:07