L’ajuntament de Jorba denuncia davant dels Mossos d’Esquadra actes vandàlics al castell

Dilluns, 15 de març de 2021 a les 00:00

• El castell està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional
• Es calcula que la reparació dels danys suposaran un cost de 2.300 €

L’Ajuntament de Jorba ha presentat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra per les recents destrosses i actes vandàlics que el castell de Jorba ha patit els darrers dies. Els danys s’han realitzat en diferents dies, en els quals s’han realitzat destrosses a parets rehabilitades que han fet desprendre el revestiment que hi havia, han arrencat unes capes que eren per protegir d’humitats i han retallat part d’un sostre protector de la zona rehabilitada. D’altra banda, també s’ha trobat molta brutícia amb restes de burilles i ampolles buides de licor.

L’Ajuntament ha presentat davant els Mossos el pressupost dels arranjaments que s’han de fer per a restablir els danys ocasionats i aquest ascendeix a 2256, 87 euros.

L’alcalde de Jorba, David Sànchez, ha insistit que els actes vandàlics, com les destrosses que s’han fet al castell, suposen un perjudici per a tothom i per al patrimoni històric de la localitat, amb reparacions que s’han d’assumir amb diners públics. Per acabar David Sànchez demanava civisme a més de recordar que davant de qualsevol acte vandàlic s’ha de denunciar.

El castell de Jorba va ser recentment rehabilitat en una segona fase amb tasques d'arqueologia i excavacions per a recuperar diferents espais i veure les diferents etapes i usos que ha tingut el castell al llarg de la història. De cara a les visites guiades, es van adequar els espais per poder fer-les més completes, i per poder visitar el que havia estat la capella. També es va treballar en la consolidació del mur exterior de la vessant sud i la paret de l'església.

El castell de Jorba està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. L’obra s’eleva al turó del Puig de la Guàrdia i està documentat per primera vegada el 960.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 11:48