L'Ajuntament de Jorba s'adhereix al nou servei de teleassistència ofert per la Diputació de Barcelona

Divendres, 30 de juliol de 2021 a les 15:00

El passat 21 de juliol l'Ajuntament de Jorba va acordar l'adhesió i participació en el programa Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona, per al període 2021-2024.
 

El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona és un servei d'atenció domiciliària, les 24 hores del dia i 365 dies a l'any, que garanteix la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència i, a més, per a detectar situacions d'emergència i donar resposta immediata a aquestes. A més d'actuar en casos d'urgència, també actua de forma preventiva mantenint un contacte continuat amb la persona usuària i coordinant intervencions amb els serveis socials i el serveis sanitaris.

El servei de Teleassistència compta actualment amb un total de 15 beneficiaris a Jorba i va adreçat principalment a aquelles persones que requereixen suport per a la seva seguretat i autonomia a la llar, persones que es trobin en risc per aïllament, soledat, risc de caigudes o pèrdues de consciència, persones que presentin dificultats de mobilitat, o malalties que generin riscos, persones que tinguin un diagnòstic o indicis de demència, senyals d'oblits, processos de rehabilitació física, cognitiva o funcional, així com limitacions temporals d'autonomia.

Funciona mitjançant un terminal instal·lat al domicili de la persona i una unitat de control remot, en format de penjoll o polsera, que permet estar connectat permanentment amb el centre d'atenció. Es complementa amb serveis com les Unitats Mòbils, els dispositius de seguretat o el reforç en el seguiment de les persones més fràgils.

Les persones interessades han de posar-se en contacte amb la treballadora social de l'Ajuntament.

Darrera actualització: 30.07.2021 | 16:11