L’ajuntament renova el conveni amb Trànsit per les infraccions de circulació en vies urbanes

Dimecres, 28 d'octubre de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Jorba i el Servei Català de Trànsit han renovat el conveni pel qual acorden que el director del Servei Català de Trànsit assumeixi la competència sancionadora que correspon a l'alcalde per infraccions a les normes de circulació en vies urbanes del municipi, denunciades pels agents del cos de mossos d'esquadra.

Segons la normativa vigent, la competència de sancionar infraccions en vies urbanes la té l’alcalde del municipi, però l’any 1997 es va aprovar una llei que preveia que aquesta podria ser delegada mitjançant conveni al Servei Català de Trànsit, secció del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

A més de les competències sancionadores, el Servei Català de Trànsit serà qui gestionarà i ingressarà el cobrament de les sancions. El conveni tindrà la vigència d’un any i es prorrogarà de forma automàtica, de mutu acord entre les parts.

L’alcalde, David Sánchez, explica que es tracta de donar continuïtat a un conveni anual que posa a mans d’aquells qui ja gestionen el trànsit i l’ordre la capacitat sancionadora al municipi.

Darrera actualització: 28.10.2020 | 09:54