Les Festes de Sant Isidre a Jorba van comptar amb música folk de violes de roda com a plat principal

Dimarts, 16 de maig de 2023

Jorba continua honorant el seu patró Sant Isidre i aquest any ho ha fet amb una nova incorporació al seu programa habitual, ja que la festivitat ha coincidit amb un curs estada de violes de roda. Així, la festivitat, celebrada aquest cap de setmana, ha estat acompanyada de música folk.

La viola de roda és un instrument cordòfon antic proveït d'un petit teclat per a la mà esquerra i d'una maneta per a la mà dreta, la qual acciona una roda que frega les cordes i curiosament, l'associació de Violes de Roda de Catalunya té la seva seu a Jorba.

El divendres va començar la festa a les deu del vespre al Cafè de Jorba amb l'espectacle "corrandes sobre rodes" a càrrec del grup Corrandes som Corrandes. Un espectacle dinàmic, amb molta interacció i ple d'humor que ens va transportar al món dels balls cantats, les tonades de dansa i els versos improvisats amb melodies de la Catalunya Vella. L'ocasió va portar a la improvisació d'un ball de corrandes per part del públic present.

L'endemà dissabte es va sentir el tradicional repic de campanes i seguidament va tenir lloc la missa en honor de Sant Isidre. Després, el teatre del cafè de Jorba va acollir el concert de violes de roda amb Valentin Clastrier, gran mestre francès de la viola de roda que va sorprendre a tot el públic per la seva originalitat i varietat. "Tot un privilegi per un municipi com Jorba" – com ha dit la regidora de cultura de l'Ajuntament de Jorba, Sílvia Escura.

El bon temps va acompanyar la jornada de diumenge que va començar amb la caminada popular a la Bandera amb sortida a la plaça de la Font i arribada a Sant Salvador, on es va gaudir d'un esmorzar amb coca i xocolata. La festa va acabar al migdia, amb el concert de la

Banda de Música d'Igualada a la plaça de la Font, que va oferir un variat repertori simfònic amb peces clàssiques, bandes sonores de pel·lícules i músiques populars que van seguir més de 80 persones i que van acabar ballant el famós ball de rams. Alguns dels membres de la banda, la directora i músics són del municipi de Jorba.

La celebració ha estat organitzada per l'Ajuntament de Jorba, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l'empresa Tradebe i l'associació de Violes de Roda de Catalunya.

Galeria d'imatges: https://photos.app.goo.gl/crPbiKYuuxjdrtQB7

Darrera actualització: 17.05.2023 | 13:01