Molta participació a la celebració de l’aniversari 10+2 de l’Alberg de Sant Jaume de Jorba

Dimarts, 18 d’octubre de 2022

170 caminants van recórrer 9 km del Camí de Sant Jaume fins a Jorba

Els actes de celebració del desè aniversari de l’Alberg de Sant Jaume de Jorba, endarrerits dos anys per la pandèmia, van comptar amb molta participació tant el cap de setmana del 8 i 9 com dimecres 12 d’octubre. Entre les activitats amb més assistents hi va haver l’esmorzar i benedicció del pelegrí i la caminada de dimecres 12, amb 170 persones recorrent 9 km d’un tros del camí de Sant Jaume, sortint de l’alberg fins arribar a l’ermita de Sant Jaume Sesoliveres a Igualada, fent parada al Monestir de Carmelites Descalces i a l’Ermita de la Sala i tornant a Jorba. També es va fer parada a l’Ajuntament va agrair als Mossos d'esquadra la seva col·laboració, procurant en tot moment per la seguretat dels caminants, tallant la circulació del trànsit en els diferents punts quan va ser necessari.

Una setantena de persones van assistir dissabte 8 al passi de ‘The way’ al centre de dia del carrer de la Llibertat, pel·lícula que explica l’experiència d’un home que fa el Camí de Sant Jaume. Tot seguit el monjo de Montserrat G. Ramon Oranias va fer la conferència ‘Acollida i espiritualitat en el camí de Sant Jaume’ en què va fer un recorregut per llocs de culte d’arreu del món, destacant el Camí de Sant Jaume i compartint experiències personals que hi ha viscut les diverses vegades que l’ha recorregut, per acabar reflexionant sobre el concepte de pelegrí. Després de la conferència, els assistents van poder fer un tast de pa del Forn de Jorba, amb oli de Can Gibert i sucre i vi.

I diumenge també va ser un dia molt participat que va començar amb l’esmorzar dels membres de les entitats que van actuar i col·laborar durant la jornada, abans del repic de campanes i la missa solemne en honor a Sant Jaume. A la sortida, al migdia, es va fer la cercavila i l’actuació de geganters, bastoners i caramellaires a la plaça de la Font. A la mateixa plaça hi van tenir lloc els parlaments en què es va agrair la tasca feta a Mossèn Enric al llarg d’aquests 12 anys d’alberg, amb la col·laboració del poble. També s’hi va anunciar els guanyadors del concurs de cartells, que hi estaven exposats. A l’alberg, després, es van inaugurar dues exposicions, la permanent dels quadres dedicats a Jorba d’Isabel Fargues, i la de fotografies i records dels 12 anys de funcionament de l'alberg. A la tarda, malgrat l’amenaça de pluja, finalment es va poder fer el Gran Ball folk amb el grup Dos a Trio. Després va ser el torn del castell de focs i la il·luminació de la façana de l’alberg.

La celebració de l’aniversari de l’Alberg de Sant Jaume de Jorba va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Jorba, de la parròquia de Sant Pere de Jorba, del Monestir de les Carmelites descalces, de l’Associació de Gent Gran de Jorba, del Grup de Músics de Sant Genís, de l’Escola Guerau de Jorba, de Jardineria Travé, de BonÀrea, de Peixos Dueñas, del Grup de caramelles de Jorba, del Grup de bastoners de Copons, del Grup de Joves de Jorba i de les colles geganteres de Sant Genís i capgrossos de Jorba, de Calaf, de Sant Martí Sesgueioles, de Prats de Rei i de Copons.

Darrera actualització: 18.10.2022 | 19:09