Solidaritat a Jorba per al Gran Recapte

Dimarts, 28 de novembre de 2023

Aquest divendres i dissabte, 24 i 25 de novembre, Jorba va viure una jornada solidària amb la celebració del Gran Recapte, una iniciativa que es realitza a tot Catalunya i que promou el Banc dels Aliments. A través de donatius econòmics o donatius en producte, la ciutadania es bolca en la lluita contra la pobresa alimentària.

A Jorba, la recollida física es va fer divendres i dissabte al supermercat Bon Àrea i es va aconseguir recollir un total de 186 caixes d'aliments destinats a les persones més necessitades.

L'organització del Gran Recapte a Jorba va implementar una interessant dinàmica, considerant que cada 2 paquets de llet es computaven com una caixa. Això va resultar en un total de 150 caixes més 73 paquets de llet, que es van sumar com 36 caixes addicionals. Així, el nombre total de caixes s'ha ajustat a 186, una xifra considerable que reflecteix la generositat i la solidaritat dels jorbencs i jorbenques.

Prop d'una trentena de voluntaris van fer possible la jornada i van treballar per classificar i empaquetar els aliments recollits, i el resultat va ser molt bo. Els 2.086 kg d'aliments recollits demostra l'impacte positiu d'aquest esdeveniment en mobilitzar a la ciutadania perquè facin donació d'aliments bàsics i contribuir amb aliments als dèficits que pateixen persones en situació de vulnerabilitat detectades pels serveis socials.

Els organitzadors es mostren satisfets amb el resultat, destacant que el veïnat ha respost de manera molt positiva. Aquesta contribució significativa servirà per alleujar les càrregues de moltes famílies durant les pròximes setmanes i proporcionarà uns àpats nutritius a aquells que més ho necessiten.

Amb aquest èxit rotund, el Gran Recapte a Jorba es consolida com una tradició local que no només busca omplir el banc de queviures, sinó també fomentar la solidaritat i la col·laboració comunitària.

Darrera actualització: 28.11.2023 | 15:04